top of page

Wat een jaar, wat een jaar <3


Ons eerste jaar zit erop. Wat is de tijd voorbij gevlogen! En wat hebben we veel samen gedaan! Eén van onze oprichters/schoolleidsters/juffen schreef deze prachtige toespraak die ze op onze laatste schooldag van dit schooljaar aan ons voorlas: Ik ben dankbaar voor de plek die wij samen gecreëerd hebben.

Een plek waar je jezelf bent. Anders gaat het niet.

Waar je zelf mag weten of je je schoenen aan of uit doet. Waar je met of zonder jas naar buiten gaat. Waar je een dag verkleed naar school komt. En de dag erna weer.


Waar je binnen mag steppen. Waar je met modder- verf- of krijtstrepen op je wangen loopt. Waar je je sommen onder de tafel maakt. Waar jouw knuffel de hele dag mee op sjouw mag. En wanneer je die in je spel toch ergens laat liggen er altijd wel iemand is die het hele schoolgebouw met jou door sjouwt op zoek naar je knuffel.


Waar je ook leert opruimen, samenwerken, luisteren, compassie, geduld en vertrouwen te hebben. Waar de juf huilt bij een voorleesboek. Waar we zuinig zijn op onszelf en elkaar. Waar we groeien door rust. Waar we tot onszelf komen in de stilte.


Waar je met verdriet getroost wordt door een ouder stamgenootje. Waar we soms spontaan alles in de bolderkar gooien en op stap gaan naar het park of de speeltuin.


Waar we ook weleens buiten onze comfortzone leren zijn.


Een plek die gedragen, gesteund en geliefd wordt door zoveel mensen. Waar steeds weer kindjes bij komen die onze stampgroep precies verrijken met hun zijn, met dat wat er nog ontbrak. Zodat hun eigen wijsjes onze melodie vervolmaken.


Een plek waar wij als juffen, en als team ook stapsgewijs (en soms met horten en stoten) groeien. Dankbaar voor een heel

jaar vertrouwen, steun en liefde van onze ouders en onze community.


En omdat ComVi dus een community is willen we daar nog meer naar gaan leven.


Graag willen we jullie als ouders nog meer laten ervaren en meegenieten van waar wij iedere dag zo blij van worden.


Van die plek waar we allemaal elke dag een beetje meer groeien naar onszelf.


We leren gaandeweg, al doende, en willen volgend schooljaar onze deuren nog meer openzetten voor onze ouders.


Jullie zijn dan maandelijks welkom voor koffie, thee en lekkers. Voor presentaties van onze kinderen, om samen te praten, te verbinden en te helpen met schoonhouden en klusjes.


We zijn allemaal enorm aan vakantie toe. En zien jullie graag ná deze zomervakantie terug om samen verder te bouwen, groeien, stoeien en bloeien met elkaar.""

~ Nu gaan we fijn van de vakantie genieten en kijken we samen uit naar de eerste schooldag in augustus, waar we met ópen armen de kinderen weer IN onze armen zullen sluiten en we weer verder zullen bouwen aan een ieders ont-wikkeling. Tot dan, dag lieverds!

155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page